Uutiset

Rakennusalalla kasvuhakuiset yritykset panostavat digitalisaatioon

25.6.2020 | Uutiset

Digitaalisuus ja kasvu ovat rakennusalalla selvästi sidoksissa toisiinsa Rakennusteollisuus RT:n digitutkimuksen mukaan. Digitalisaatiossa itseään edelläkävijänä pitävistä yrityksistä 68 prosenttia ilmoitti kasvavansa, kun taas digiepäilijöistä kasvussa oli 17 prosenttia yrityksistä. Kumpaankin ryhmään kuului reilu viidennes kyselytutkimukseen vastanneista yrityksistä.

Lue lisää

LVI-TU vaatii koronaelvytystä korjausrakentamiseen – merkittävä vaikutus työllisyyteen ja kansallisomaisuuden arvoon

16.6.2020 | Uutiset

Hallitus esitteli kesäkuun alussa neljännen lisätalousarvionsa Suomen talouden elvyttämiseen. Valtion tukemaan asuntotuotantoon ehdotettiin 340 miljoonan euron korkotukivaltuuksien korottamista, lisäksi MAL-sopimuksen myötä kunnallistekniikkaa ja valtion tukemaa asuntotuotantoa avustetaan 180 miljoonalla eurolla lähivuosien aikana. Uudisrakentaminen ja infrahankkeet saivat ansaitsemaansa tukea, mutta valitettavasti korjausrakentaminen jäi tyhjin käsin.

Lue lisää

Suurten kaupunkien asuntotarve kasvaa edelleen: heikon taloussuhdanteen aiheuttamaan asuntotuotannon laskuun ei ole varaa

11.6.2020 | Uutiset

Kasvavilla kaupunkiseuduilla tarvitaan kahden seuraavan vuosikymmenen aikana enemmän uusia asuntoja vuosittain kuin kahdella edellisellä vuosikymmenellä on rakennettu. Suurten kaupunkien asuntotuotanto olisikin pidettävä mahdollisimman tasaisena riippumatta siitä, millaisen romahduksen koronapandemia aiheuttaa talouteen, todetaan Teknologian tutkimuskeskus VTT:n Asuntotuotantotarve 2020–2040 -tutkimuksessa.

Lue lisää