Skip to Content

Korjausrakentamisen arvo laski 5,2 % vuoden 2023 toisella neljänneksellä

Tilastokeskuksen mukaan talonrakennusyritysten tekemän korjausrakentamisen arvo laski 5,2 % vuoden 2023 toisella neljänneksellä verrattuna vuodentakaiseen. Vielä vuoden ensimmäisellä neljänneksellä korjausrakentamisen arvo nousi 3,1 %.

Korjausrakentamisessa suhdannekehitys on ollut vahvempaa kuin uudisrakentamisessa

Vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä korjausrakentamisen ja uudisrakentamisen arvojen kehitykset olivat suunnilleen samalla tasolla. Sen jälkeen korjausrakentamisen arvon vuosimuutoksen kehitys on hidastunut, mutta kääntynyt laskuun vasta vuoden 2023 toisella neljänneksellä. Uudisrakentamisen arvon kehitys kääntyi laskuun vuoden 2022 viimeisellä neljänneksellä. Vuoden 2023 toisella neljänneksellä heikko kehitys voimistui, ollen -8,9 % verrattuna vuoden takaiseen.

Rakentamisen kausivaihtelu on voimakasta. Koko tilaston ajan rakentamisen arvon kehitys on vaihdellut neljänneksittäin siten, että vuoden ensimmäisellä neljänneksellä arvo on matalammalla kuin toisella ja kolmannella neljänneksellä. Vuoden viimeisellä neljänneksellä rakentamisen arvo on suurimmillaan.

Lähde ja lisätietoja: Tilastokeskus

Back to Top