Skip to Content

LVI-alan tapaturmataajuus vuonna 2023 oli 32,2 – Jäsenten käyttöön tulossa turvallisuustiedon raportointijärjestelmä

LVI-TU:n jäsenistön keskuudessa tehdyn kyselyn mukaan LVI-alan tapaturmataajuus (oma henkilöstö) vuonna 2023 oli 32,2 (21,7/2022). Lukema on huomattavasti suurempi kuin rakennusalan tapaturmataajuusluku 14,9*.

Viime vuonna tapahtui 100 työtapaturmaa (oma henkilöstö). Tapaturmista kahdeksan oli vakavaa (vähintään 30 päivän työkyvyttömyyden aiheuttanut tapaturma). Turvallisuushavaintoja ja vaaratilanneilmoituksia tehtiin reilut 5 400.

  • Suuntaus on äärimmäisen huolestuttava, sillä alalle tyypilliset pienet tapaturmat – silmävammat, ruhjeet, vammat raajoissa, nyrjähdykset ja venähdykset sekä erilaiset rasitusvammat yms. – olisi helppo ehkäistä käyttämällä henkilösuojaimia asianmukaisesti sekä noudattamalla oikeita työmenetelmiä ja -asentoja, toteaa LVI-TU:n asiantuntija Kimmo Nurmela.

Katso kyselyn tulokset

Jäsenetuna turvallisuustiedon raportointijärjestelmä (Reitti)

LVI-TU tulee kevään aikana tarjoamaan jäsenilleen turvallisuustiedon raportointijärjestelmän. Reitti mahdollistaa yrityksille omien ilmoitettujen tietojen ajantasaisen seurannan sekä oman turvallisuustilanteen vertaamisen muuhun toimialaan.

  • Jäsenille tulee mahdollisuus seurata aiempaa ajantasaisemmin ja kattavammin rakennusalan tapaturmatilannetta ja tapaturmatyyppejä. Samalla yritys voi tunnistaa ja arvioida oman toimintansa riskejä ja toteuttaa ennalta toimenpiteitä tapaturmien estämiseksi. Nurmela sanoo.

Tiedotamme turvallisuustiedon raportointijärjestelmästä lähiaikoina, ja järjestämme koulutuksen järjestelmän käyttöön. Järjestelmä on osa jäsenpalveluamme ja jäsenillemme maksuton.

*Rakennusteollisuus RT:n talonrakennuksen, rakennustuoteteollisuuden ja infran jäsenistölle suunnattujen työtapaturmakyselyjen tapaturmataajuus vuonna 2023 (oma henkilöstö).

Työtapaturmakysely toteutettiin tammikuussa 2024 LVI-TU:n jäsenyritysten keskuudessa. Vastausprosentti 6.

 

Lisätietoja

Kimmo Nurmela Asiantuntija +358 40 300 5525 kimmo.nurmela@lvi-tu.fi
Back to Top