Skip to Content

LVI-koulutus 2023 -laivaseminaari seilasi hyvässä myötätuulessa

LVI-koulutus 2023 -tapahtuma kokosi lähes 80 LVI-alan opettajaa, koulutuspäällikköä sekä yritysten ja teollisuuden edustajaa M/S Gabriellalle 29.-30.9.2023. Tänä vuonna teemana oli koulutuksen ja tutkintojen laatu. Ja tapahtuma olikin täynnä mielenkiintoisia puheenvuoroja, hyviä kohtaamisia ja keskusteluja. Lämmin kiitos kaikille osallistujille: te teitte tapahtumasta mahtavan!

Seminaarin avaussanat lausui henkilöstöjohtaja Anne Paasikari Caverion Suomesta. Hän kertoi millaisia toimia Caverion tekee osaavan työvoiman varmistamiseksi. Neuvotteleva virkamies Ville Heinonen opetus- ja kulttuuriministeriöstä avasi hallitusohjelman tavoitteita ammatillisen koulutuksen näkökulmasta.

Rakennusteollisuus RT:n pääekonomisti Jouni Vihmo latasi pöytään rakentamisen madonluvut. Yli-insinööri Arto Pekkala Opetushallituksesta kertoi Talotekniikan tutkintojen kehittämisestä ja uudesta työelämätoimikuntien toimikaudesta.  Arviointineuvos Jani Goman Karvsta kuvasi työelämäyhteistyötä kansallisen arvioinnin valossa. Hän myös antoi arvioinnin ammatillisen koulutuksen tutkintojärjestelmästä ja sen kehittämisestä.

Perjantai alkoi näyttelyosastolla, jossa Geberit, Oras, Rakennustieto, Sisäilmayhdistys, Uponor, Vallox ja Vesa Virtanen esittelivät uutuustuotteita ja palveluita. Opetushallituksen Arto Pekkala ja OAJ:n Lauri Kurvonen isännöivät infoklinikkaa. Iltapäivän seminaariosuuden aloitti OAJ:n erityisasiantuntija Lauri Kurvonen, joka kertoi koulutuksen ennakointiryhmässä esille nousseista seikoista. Projektipäällikkö Petri Heinilä talotekniikan työelämätoimikunnasta esitteli LVI-alan koulutuksen laatua tilastojen valossa. LVI-TU:n viestintäpäällikkö Pipsa Hiltunen kertoi millaisia toimia LVI-alan liitot tekevät alan vetovoiman eteen. Seminaarin lopuksi erityisasiantuntija Juha-Ville Mäkinen LVI-TU:sta veti yhteen tutkintojen laadun kriittiset tekijät, kertoi LVI-työelämäkumppaniverkoston työryhmistä ja vinkkasi verkoston tulevista tapahtumista.

LVI-koulutus 2023 oli osa LVI-Työelämäkumppaniverkoston toimintaa. Lue lisää verkostosta.

Kuvat: Pekka Kurko ja Pipsa Hiltunen

Back to Top