Skip to Content

Rakennuslupien kuutiomäärä väheni vuoden 2023 kesä-elokuussa 42 % vuodentakaisesta

Tilastokeskuksen mukaan uudisrakentamiseen myönnettiin rakennuslupia kesä-elokuun 2023 aikana yhteensä 6,0 miljoonaa kuutiometriä, joka oli 42 % vähemmän kuin vuotta aiemmin. Valmistuneiden rakennushankkeiden kuutiomäärä väheni 16 % vuodentakaisesta.

Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä kasvoi kahdessa maakunnassa

Vuoden 2023 kesä-elokuussa uudisrakentamiseen myönnettiin rakennuslupia tilavuudeltaan eniten Uudellemaalle, Pirkanmaalle ja Pohjois-Pohjanmaalle. Maakunnista Etelä-Savoon ja Etelä-Karjalaan myönnettiin kuutiomääriltään enemmän lupia kuin vuotta aiemmin.

Rakennushankkeita valmistui vuoden 2023 kesä-elokuun aikana kuutiomäärällä mitattuna eniten Uudellemaalle, Pohjois-Pohjanmaalle ja Pirkanmaalle. Eniten kasvua oli Lappiin, Päijät-Hämeeseen ja Pirkanmaalle valmistuneissa rakennushankkeissa.

Koko maan tasolla rakennushankkeiden myötä valmistui 10 928 uutta asuntoa. Maakunnista eniten asuntoja valmistui Uudellemaalle, johon valmistui 4 928 asuntoa. Suurin kasvu valmistuneiden rakennushankkeiden asuntokappalemäärissä oli Etelä-Karjalan, Päijät-Hämeen ja Etelä-Savon maakunnissa vuodentakaiseen verrattuna.

Lähde: Tilastokeskus

Back to Top