Skip to Content

Talotekniikkaliitto tapasi päättäjiä – aihelistalla mm. kotitalousvähennyksen laajentaminen taloyhtiöille

Talotekniikkaliiton toimitusjohtaja Mika Hokkanen ja yhteiskuntasuhdepäällikkö Simon Elo tapasivat tiistaina 28.11.2023 kansanedustajat Markus Lohen (kesk) ja Ville Valkosen (kok). Lohi toimii eduskunnan valtiovarainvaliokunnan puheenjohtajana ja Valkonen on valtiovarainvaliokunnan verojaoston puheenjohtaja. Tapaamisessa keskusteltiin talotekniikka-alan suhdannetilanteesta ja erityisesti Talotekniikkaliiton esityksestä kotitalousvähennyksen laajentamisesta taloyhtiöille. Liitto toivoo esitykselle eduskunnasta laajaa kannatusta yli puoluerajojen.

Noin puolet suomalaisista asuu kerros- tai rivitaloissa, mutta vain omakotitalossa asuva voi hyödyntää kotitalousvähennystä remonteissa. Ihmisen asumismuodolla ei pitäisi olla merkitystä tällaisen veroedun saamisessa. Kotitalousvähennyksen laajentaminen taloyhtiöiden remontteihin auttaisi merkittävästi pienempiä taloyhtiöitä ja parantaisi mahdollisuuksia rahoituksen saamiseen välttämättömiin korjaushankkeisiin. Kotitalousvähennyksen laajentaminen taloyhtiöille olisi myös Suomen hallitukselta merkittävä täsmätoimi, joka tukisi rakennusalan yrittäjiä ja työntekijöitä vaikeassa suhdannetilanteessa.

Kotitalousvähennyksen laajentaminen taloyhtiöille kasvattaisi korjausmarkkinan arvoa ja kehittäisi kiinteistökannan energiatehokkuutta. Näin kotitalousvähennyksen laajentaminen vastaisi osaltaan myös tulevan EU:n rakennusten energiatehokkuusdirektiivin vaatimuksiin.

Mika Hokkanen ja Simon Elo tapaavat seuraavaksi perjantaina 1.12.2023 kansanedustaja Jenni Pitkon (vihr), joka toimii eduskunnan ympäristövaliokunnan puheenjohtajana.

Kuvassa Mika Hokkanen ja Markus Lohi

Lähde: Talotekniikkaliitto

Talotekniikkaliitto on LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:n ja Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n yhteisjärjestö, jonka tärkeimpänä tehtävänä on edistää taloteknisten toimijoiden elinkeinopoliittista edunvalvontaa.

Miten valvomme talotekniikka-alan etuja?

Taloteknisen urakoinnin aseman parantaminen on yksi liittomme elinkeinopoliittisen edunvalvonnan kärkiteemoista. Teemme vaikutustyötä yhdessä mm. Talotekniikkaliiton kanssa.

Lue edunvalvontatyöstämme lisää

Lisätietoja

Mika Hokkanen Toimitusjohtaja +358 50 448 1411 mika.hokkanen@lvi-tu.fi
Simon Elo Yhteiskuntasuhdepäällikkö, Talotekniikkaliitto +358 50 462 7558 simon.elo@talotekniikkaliitto.fi
Back to Top