Skip to Content

Talotekniikkaliitto tapasi ympäristövaliokunnan puheenjohtajan Jenni Pitkon

Talotekniikkaliiton toimitusjohtaja Mika Hokkanen ja yhteiskuntasuhdepäällikkö Simon Elo tapasivat perjantaina 1.12.2023 kansanedustaja Jenni Pitkon (vihr), joka toimii eduskunnan ympäristövaliokunnan puheenjohtajana. Pitko toimi ennen kansanedustajan tehtäväänsä arkkitehtinä. Tapaamisessa puhuttiin rakennusalan suhdannetilanteesta, kotitalousvähennyksen laajentamisesta taloyhtiöille, EU:n rakennusten energiatehokkuusdirektiivistä ja Suomen ilmastotavoitteiden saavuttamisesta. Kansanedustaja Pitkolla on arkkitehtinä myös käytännön kokemusta rakennussuunnittelijoiden ja urakoitsijoiden kanssa toimimisesta.

Moderni talotekniikka on yksi vastaus siihen, kuinka Suomi voi saavuttaa ilmastotavoitteensa. Tapaamisessa todettiin yhteisesti, että kotitalousvähennyksen laajentaminen taloyhtiöille vastaisi osaltaan myös tulevan EU:n rakennusten energiatehokkuusdirektiivin vaatimuksiin. Lopuksi myös todettiin, että on päättäjien ja rakennusalan on tärkeää hakea yhdessä ratkaisuja, joilla voidaan torjua ilmastonmuutosta ja kehittää suomalaista rakennusalaa mahdollisimman ympäristöystävälliseksi. Talotekniikkaliitto jatkaa hyvää keskusteluyhteyttä päättäjien ja virkahenkilöiden kanssa.

Talotekniikkaliitto on LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:n ja Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n yhteisjärjestö, jonka tärkeimpänä tehtävänä on edistää taloteknisten toimijoiden elinkeinopoliittista edunvalvontaa.

 

 

Miten valvomme talotekniikka-alan etuja?

Taloteknisen urakoinnin aseman parantaminen on yksi liittomme elinkeinopoliittisen edunvalvonnan kärkiteemoista. Teemme vaikutustyötä yhdessä mm. Talotekniikkaliiton kanssa.

Lue edunvalvontatyöstämme lisää

Lisätietoja

Mika Hokkanen Toimitusjohtaja +358 50 448 1411 mika.hokkanen@lvi-tu.fi
Simon Elo Yhteiskuntasuhdepäällikkö, Talotekniikkaliitto +358 50 462 7558 simon.elo@talotekniikkaliitto.fi
Back to Top